Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Miniklere uygulamalı tarım eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında’ projesiyle çocukları doğayla buluşturuyor. Yerel tohumların önemini küçük yaşta öğrenen çocuklar toprakla bağ kurup sağlıklı ürünler yetiştiriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi …

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Topraktan

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında’ projesiyle çocukları doğayla buluşturuyor. Yerel tohumların önemini küçük yaşta öğrenen çocuklar toprakla bağ kurup sağlıklı ürünler yetiştiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, doğayla iç içe, sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tohum Merkezi’nde bulunan Eli Topraklı Çocuklar Kulübü Bahçesi’nde hayata geçirdiği ‘Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında’ projesiyle 7-11 yaş arasındaki çocukları doğayla buluşturuyor. 1 Temmuz’da başlayan proje, çocukların doğayı tanımasını, toprakla bağ kurmasını, üretim süreçlerini öğrenmesini ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını hedefliyor.

Minikler eğlenceli ve uygulamalı olarak öğreniyor

Yerel Tohum Merkezi uygulama alanında gerçekleşen proje, yerel tohumlarla sebze ve bitki yetiştirilmesini içerirken; toprak, su, güneş ve mevsimler gibi temel ekolojik kavramların eğlenceli ve uygulamalı olarak öğretilmesini sağlıyor. Çocuklar, bitkilerin bakım ve gelişim süreçlerini yakından takip ederek doğadan sofraya uzanan üretim döngüsünü bizzat deneyimliyor.

Doğal üretimin önemine değinen Irmak Bozkurt, “Ben toprakla uğraşmayı çok sevdim. Daha sağlıklı olduğu için doğal üretilenleri yemeyi öneririm” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Tarım Teknikeri Hatice Ordukan Anbarlı, “Bu proje ile biz çocuklarımıza doğa ile bağ kurma, toprağa dokunma fırsatı vermek istedik. Aynı zamanda yerel tohumun önemini ve bilincini küçük yaşta öğrenmelerini istedik. Bu etkinliğimizde biz yumurta kabuklarından çimlendirme işlemini yapıyoruz. Daha sonrasında fidelerimizi toprakla buluşturuyoruz. Aynı zamanda suyun önemini öğretiyoruz. Oyunlar ile birlikte deneyimleyerek öğrenmelerini istiyoruz” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çocukları doğayla buluşturacak projeleri önemsediklerini belirterek, çocukların doğayla buluşması, toprakla bağ kurması, yerel tohumlarımızı tanıması ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanması en öncelikli hedeflerinden olduğunu açıkladı.